huahana

Blog

He aha ka ʻokoʻa ma waena o nā mea huahana PP a me MFPP?

ʻO PP (polypropylene) he mea palaka maʻamau me ke kūpaʻa wela maikaʻi, ke kūpaʻa kemika a me ka haʻahaʻa haʻahaʻa.ʻO MFPP (modified polypropylene) kahi mea polypropylene i hoʻololi ʻia me ka ikaika a me ka paʻakikī.No kēia mau mea ʻelua, e hāʻawi kēia ʻatikala i kahi hoʻolauna ʻepekema kaulana e pili ana i nā kumu kumu waiwai, nā kaʻina hoʻomākaukau, nā ʻano, a me nā kahua noi.

1. Kumu kumu waiwai o PP a me MFPP Hoʻomākaukau ʻia ka mea maka o PP ma ka polymerizing propylene i ka ʻaila.ʻO ka propylene kahi huahana petrochemical i loaʻa nui ʻia ma o ke kaʻina hana pohā i loko o nā refineries.Hoʻonui ka polypropylene MFPP i kāna hana ma ka hoʻohui ʻana i nā mea hoʻololi i ka PP maʻamau.Hiki i kēia mau mea hoʻololi ke lilo i mea hoʻohui, hoʻopiha a i ʻole nā ​​mea hoʻololi ʻē aʻe e hoʻololi i ke ʻano o ka polymer a me ka hoʻohui ʻana e hāʻawi iā ia i nā waiwai kino a me nā kemika.

asva (2)

2. Ke kaʻina hana hoʻomākaukau o PP a me MFPP Loaʻa ka hoʻomākaukau ʻana o PP ma o ka hopena polymerization.Hoʻopili ʻia ka propylene monomer i loko o ke kaulahao polymer o kekahi lōʻihi ma o ka hana ʻana o kahi catalyst.Hiki i kēia kaʻina hana ke hoʻomau a i ʻole ma waena, i nā wela kiʻekiʻe a me nā kaomi.Pono ka hoʻomākaukau ʻana o MFPP e hoʻohui i ka mea hoʻololi a me PP.Ma o ka hoʻoheheʻe ʻana a i ʻole ka hui ʻana o ka hopena, hoʻopuehu ʻia ka mea hoʻololi i ka matrix PP, a laila e hoʻomaikaʻi ai i nā waiwai o PP.

3. ʻO nā hiʻohiʻona o PP a me MFPP PP maikaʻi ke kūpaʻa wela a me ke kūpaʻa kemika.ʻO ia ka ʻilika ʻalohilohi me kekahi ʻano paʻakikī a ʻoʻoleʻa.Eia nō naʻe, he haʻahaʻa ka ikaika a me ka paʻakikī o ka PP maʻamau, e alakaʻi ana i ka hoʻokomo ʻana i nā mea i hoʻololi ʻia e like me MFPP.Hoʻohui ʻo MFPP i kekahi mau mea hoʻololi i ka PP e hana i ka MFPP i ʻoi aku ka ikaika, ka paʻakikī a me ka pale ʻana i ka hopena.Hiki i nā mea hoʻololi ke hoʻololi i ka conductivity thermal, nā waiwai uila a me ka pale ʻana i ka wā o MFPP.

asva (1)

4. Hoʻohana nui ʻia nā kahua noi o PP a me MFPP PP a hoʻohana mau ʻia i loko o nā ipu, nā lako, nā mea uila a me nā huahana ʻē aʻe i ke ola o kēlā me kēia lā.Ma muli o kona pale ʻana i ka wela a me ke kūpaʻa kemika, hoʻohana pū ʻia ʻo PP i nā paipu, nā ipu, nā valves a me nā mea hana ʻē aʻe i ka ʻoihana kemika.Hoʻohana pinepine ʻia ʻo MFPP i nā noi e koi ana i ka ikaika kiʻekiʻe a me ka paʻakikī, e like me nā ʻāpana kaʻa, nā pahu huahana uila, nā mea kūkulu hale, etc.

I ka hopena, ʻo PP a me MFPP ʻelua mau mea plastik maʻamau.Loaʻa ka PP i nā hiʻohiʻona o ka pale wela, ke kūpaʻa corrosion kemika a me ka haʻahaʻa haʻahaʻa, a ua hoʻololi ʻo MFPP i ka PP ma kēia kumu e loaʻa ai ka ikaika maikaʻi, ka paʻakikī a me ke kūpaʻa hopena.He kuleana koʻikoʻi kēia mau mea ʻelua i nā ʻano noiʻi like ʻole, e lawe mai ana i ka maʻalahi a me ka hoʻomohala ʻana i ko mākou ola a me nā ʻano ʻoihana like ʻole.


Ka manawa hoʻouna: Nov-04-2023